pavilions
F7FE5B7A-0DD5-43DC-84D5-7CBEED44C769.JPE

Pavilion Interaction

The pavilion allows people to interact with it by touching and swinging

Differential Growth

2020
Built | New York, USA

CONCEPT | The pavilion is the result of a study on the Differential Growth of plants and the potential applications of physics-based solvers as tools for the generation of a behavior-based form and structure, that when translated into architecture, the bio-inspired algorithm assigns unique formal and structural characteristics to the canopy-shaped geometry. It used 1500 zip ties and 30kg of space graded steel strips. The pavilion took two and a half days to be built and suspended.

GHanimation00600.png
Initial Surface
GHanimation00000 (1).png
1st Growth Iteration
GHanimation00002.png
60th Growth Iteration
GHanimation00001.png
Final Growth Iteration
EBC8AB31-8F8C-4EC2-B03D-9877C8C6FEE9.JPE

Walkway View

Students and Faculty can walk underneath the pavilion by the OMA designed walkway.

Detail View

metal stripps are joined by zip-ties

Front View

View of the unique geometry computationally generated

EBC8AB31-8F8C-4EC2-B03D-9877C8C6FEE9.JPE

Walkway View

Students and Faculty can walk underneath the pavilion by the OMA designed walkway.

Collaborators | Design

Martin Miller, Cornell University

Pablo Zarama, Cornell University

Hammad Ahsan, Cornell University

Zoe de Simone, Cornell University